Select Page

Media

Benja In The Media

 

B_10_TOR_10_Z1_Ed1_V1 B_11_TOR_11_Z1_Ed1_V1 431195_3149741362300_567196410_n

I am an experienced international media commentator and debater who makes frequent appearances in national and international print and on radio and TV including The New York Times, The Independent, The Guardian, International Herald Tribune, The Australian Financial Review, Le Figaro, Financial Times, Der Spiegel, The Sunday Times Magazine and the BBC.


Aftenposten 14622_10205617953065265_5621844757810178014_n-1

– Det går an å ha et familieliv og også være toppsjef. Man må bare organisere livet litt annerledes, sier hun.

Svendsen er sjef for 4000 ansatte i Telenor Norge og har en rekke styreverv.

– Vi må bare erkjenne at vi ikke har klart å få frem nok kvinnelige toppledere i næringslivet. Utviklingen har nærmest stått stille, sier hun.

Svendsen har skrevet etterordet i boken SHEconomy som kommer ut denne uken. Ett av bokens sentrale poenger er at behovet for bedre kjønnsbalanse ikke handler om likestilling i seg selv, men snarere om å utnytte hele talentmassen fullt ut og forstå markedene bedriftene opererer i.

– Kvinner rår over 70–80 prosent av husholdningenes innkjøp og er en dårlig utnyttet ressurs som ledertalenter. Bedrifter som ikke forstår dette, går glipp av en gyllen mulighet, sier en av forfatterne, økonom og foreleser Benja Stig Fagerland. Read more…


Aftenposten 
63428_10204733970446252_260792368806932725_n
“Respekt for andres livsvalg: Benja Stig Fagerland fortalte i magasinet mamma.no om hvordan hun valgte både en spennende karriere og tid med familien.
I nettroll-debatten retter hun sine spark både mot det hun kaller meningspolitiet og feministpolitiet, og etterlyser saklighet og takhøyde i debatt og kommentarer.

– Vi må tillate andre kvinner å gjøre andre valg enn oss. Vi ha respekt for at den mangfoldige kvinne tar og lever mangfoldige kvinneliv. Ingen kan eller skal dømme andres valg og prioriteringer.

Det finnes ikke én oppskrift eller norm for dette – gudskjelov. Her har vi fortsatt en jobb å gjøre, mener Benja Stig Fagerland”.
Read more…


DR2: Kvinde tie still
Dokumentar i 3 dele på DR2: 
Igennem tre programmer med titlen ”Ti Stille Kvinde” står en række fremtrædende kvinder frem og fortæller, hvad der sker, når kvinder ytrer sig i den offentlige debat.
Se dok.


EL PAIS (The highest-circulation daily newspaper in Spain)

We still have a way to go in order to achieve full equality.
“This year’s OECD statistics put Norway in first place for gender equality in the workplace for the third year running, two female prime ministers, the quota law for women on company boards, and a high general employment rate for women (73.8%, compared to EU-wide average of 58.6%) have- not
surprisingly- contributed to this impression. I do not agree that the perception of Norwegian equality is a misunderstanding. We have after all achieved a lot. However we still have a way to go in order to achieve full equality…

The present status indicates that culture is lagging behind many of the formal structures. Going forward, we need to implement both structural and attitudinal measures.10665796_10204468288244363_2898571430692767088_n
Read more…

Some of the answers from the interview in english…


Søndag, Aller DK: Jeg er så træt af powerkvinder.
“Jeg er så træt af hele det der begreb om powerkvinder, som kan det hele på den halve tid.

Jeg synes, det er så forkert et signal at sende ud, at man kan klare alt og se skidegodt ud samtidig,” siger Benja Stig Fagerland. Read more…


Q, Aller DK: Vi må få flere mangfoldige kvindelige rollemodeller.
“Nej, du er ikke perfekt – og hva så?!”


A-magasinet: Aftenposten Stemmerett i 100 år, er kvinnestemmer fortsatt innestemme?
Hvorfor er det langt flere menn enn kvinner som deltar i samfunnsdebatten?
Har kvinners stemmerett gitt oss den likestillingen vi liker å tro at vi har? Read more… 


TV2: 
Profilerte kvinner deler hatmeldinger de har fått.
I «Dokument 2» på letter åtte kvinner på sløret for å belyse en dyster skyggeside av å være en profilert debatant i Norge.
TV2 webtv… 


Kampanje: Vi er alle «dovne hunder»A-magasinet
Det er bare menn i finalen på Annonsørforeningens kåring av Årets foredragsholder. Kvinnelige foredragsholdere mener det er et bransjeproblem.

– Går den korteste veien
Økonom og foredragsholder Benja Stig Fagerland tror problemet ligger i at man gjerne velger foredragsholdere
man allerede har et forhold til.
– For om man ikke har lett tilgjengelige kvinnelige foredragsholdere, så velges de mannlige. Naturlig nok, akkurat som i styrer og i de hubéne der beslutningene tas. Vi er alle noen «dovne hunder» – som vi sier på dansk – og går den korteste veien.
Read more…


Mamma.no: 
Tør ikke oppdra barna sine
Den suksessfulle forretningskvinnen Benja Stig Fagerland mener foreldre legger for mye av oppdragelsesansvaret over på barna. Selv styrer hun med stø hånd, hun er døtrenes GPS.
Read more…


Aller DK: Oestrogen: Nei du er ikke perfekt. – og hvad så!?
Vi trænger til at få nogle nye rollemodeller, mener den internationale businesskvinde med de danske rødder, Benja Stig Fagerland. For dem, vi har nu, er elendige. De er alt for perfekte.
Read more…
1484278_10202832596153083_1485240190_n


Ledernytt: Suksess krever beinhard jobbing!
De avgjørende faktorene for å nå til topps handler ikke om talent men om rå mentalkraft vilje til å betale prisen i tid, forplikt…else og trening. Og ikke minst må man ha viljen og gutsen til å feile, tryne, reise seg igjen, lære, være raus – samt evne å håndtere motgang og motstand. Da kan man oppnå ekte og vedvarende suksess, mener Benja Stig Fagerland
Read more…
*  Source: Talent is Overrated, Geoff Colvin. Rasmus Ankersen.


Søndag: Aller Media DK: Jeg er SÅ træt af Powerkvinder!

Flot glasur – dårlig kage
Vær *FEJLTASTISK!
“…Vi bliver ved at spænde ben for os selv, når vores ambitioner ikke er realistiske, og det kan ødelægge både vores karriere, vores helbred og vores selvværd – og værst: Det giver ikke plads til at fejle og falde. For Benja har det betydet, at hun har kastet forestillingen om det perfekte liv væk. Hun brænder for at være det, hun kalder »fejltastisk«; at give sig selv lov til også at falde, fejle, lære og rejse sig igen….”

“…jeg synes, vi bliver nødt til at rydde op i rækkerne og få nogle nye »*fejltastiske« og ægte rollemodeller.
Nogle, der viser, at man virkelig kan udrette en masse ting, men at det også har en pris,
som man må være bevidst om. – De dér mere eller mindre selvbestaltede superkvinder, som er med til at lave 744ea9ca185d11e3983d22000a9f199e_6en norm om, at alt skal være perfekt, får os til at strække os efter fantasibobler og føle os utilstrækkelige.
De viser ikke den sande og hele virkelighed, men et tomt glansbillede. Det kan godt være, at glasuren er flot og lækker, men hvis kagen indeni er skide dårlig, sur og bitter, og ingen gider spiser den, så kan det være lige meget, ikke? “

Source: Flawsome/Fejltastisk:
*Flawsome: Trendwatching, read more…

*Feiltastisk: Kathrine Aspaas, Raushetens tid. read more…
*
 Misundelse er en skjult beundring”, Søren Kierkegaard

 

Norsk TV2: Profilerte kvinner deler hatmeldinger de har fått.
I «Dokument 2» på letter åtte kvinner på sløret for å belyse en dyster skyggeside av å være en profilert debatant i Norge.”
Se dokumentaren…


BT: Der er god økonomi i kvindechefer
TV2 dok
Hvorfor er det diskussioner mellem ’speltmødre’ og ’bitterfisser’, der fylder mediebilledet? Hvorfor nedgør vi os selv?’, spørger Benja Stig Fagerland, den danske kvinde, som rådgiver om, at kvinder er værd at satse på! Read more…

Business. With the wall street journal: Quotas for more women in boardrooms ‘do work’
Forsiden
A LEADING Norwegian economist, Benja Stig Fagerland, has called for mandatory quotas for women on the boards of Australian companies.
Read more…

131746_1724834917817_2789611_o


Kvinner må tørre å ta makt!

– Det er plass til alle disse ulike kvinnerollene i landbruket. Men vi må være bevisste og ærlige på hvilken rolle vi
selv ønsker og satse på den. Vi har enorm
påvirkningskraft selv på å få suksess. Makt er ikke noe vi får men må ta, mener Benja Stig Fagerland.
Read more…


Vant europeisk pris
Benja Stig Fagerland har fått en av prisene til European Diversity Awards for sitt arbeid for økt mangfold.
Read more…


Kvinder er bedre til CSR – Markedsføring
Virksomheder med både kvinder og mænd i direktionen og i bestyrelsen er bedre rustet til at opnå bæredygtige gevinster. Det viser forskning fra Harvard Business School. Med rapportens egne ord: ”Kønsinkluderende lederskab og CSR er tydeligt forbundet.”

– Konklusionen er entydig, nemlig at det, der er godt for kvinder, også er godt for virksomheder og samfundet i bredere forstand, siger Benja Stig Fagerland, prisvindende økonom, forfatter og rådgiver på SHEconomy, der fokuserer på  sammenhængen mellem kvinder, marked, resultater og ledelse.
Read more…


Kvinder melder pas til topkarriere NYMarkedsforing
Alt for mange ambitiøse og dygtige kvinder melder pas, når det gælder en topkarriere i erhvervslivet. Det er arbejdsmiljøet på direktionsgangene, der skræmmer kvinderne væk.
Det mener norske Benja Stig Fagerland, der er ekspert i ’womenomics’ , SHEconomy – sammenhængen mellem kvinder, marked og økonomisk vækst
Read more…


BT

Der er god økonomi i kvindechefer
Read more…


DR P1: Kvindekvoter kommer uanset regeringens nej

Samtidig med at den danske regering i weekenden aflivede sin støtte til kvindekvoter i bestyrelser, satte nordmændene punktum for en stor undersøgelse af effekten af deres lovgivning på området.
Overordnet har loven været vellykket, skønt eksperter kan påpege en række huller ved kvotelovgivningen. Men måske bliver det helt ligegyldigt hvad regeringen mener om sagen, for EU’s Kommissær for ligestilling, Viviane Redding, er nemlig for kvoter og hun er på vej mod et lovforslag.
Orientering talte med Benja Stig Fagerland. Hun fortalte hvad kvoter kan og hvorfor de er en god idé.
Hør indslag…
B_13_TOR_13_Z1_Ed1_V1


The Guardian

UK lags behind Nordic nations in equality for female executives
Women comprise only 12% of British board directors, compared with 40% in Norway
Read more…


THE GUARDIAN
Benja Stig-Fagerland is shortlisted to THE EUROPEAN DIVERSITY AWARDS 2012
Read more…


THE NEW YORK TIMES
– Benja Stig-Fagerland is a Danish economist and feminist who was recruited by Norway’s leading business lobby to help identify and train female leaders. Norway’s mandate was considered successful enough for other European nations to pass similar laws.
Read more…


THE INDEPENDENT
– Benja Stig Fagerland, the businesswoman who was first asked to advise Norway’s business organisation, the NHO, on how to find and prepare women for the boardroom. “The first step I took was to have a new rhetoric,” she said. “This was not about gender or equality but about human talent and how we could release half of that female talent which was there, but hidden away…B_11_TOR_11_Z1_Ed1_V1
Read more…


THE GUARDIAN
– Although a committed supporter of quotas, Benja Stig Fagerland accepts that hard and fast rules have limitations – she describes them as “by no means perfect but still very good”. Her chief bugbear is with what she describes as an “old girls’ club” that occupies a disproportionate number of female-earmarked seats on board…”
Read more…


RUV – THE ICELANDIC BROADCASTING CORPORATION
listen to the interview broadcast (in danish/icelandic).


Danmark er et ligestillings-uland
Alt for mange ambitiøse og dygtige kvinder melder pas, når det gælder en topkarriere i erhvervslivet. Arbejdsmiljøet på direktionsgangen skræmmer kvinderne væk. Det mener norske Benja Stig Fagerland, der er ekspert i sammenhængen mellem kvinder, marked og økonomi.
Read more…


Allerede i 2001 introducerede Benja Stig Fagerland ny retorik og argumenter for “Women = business”
og supporterede den daværende erhvervsminister Ansgar Gabrielsen i bestræbelserne for at få indført kvoter i de norske selskaber B_10_TOR_10_Z1_Ed1_V1
Read more…


ALT FOR DAMENE

– (In norwegian)
Hun tør der andre tier!
Hun tør der andre tier. Hun tar renna­ fart og sprenger grenser. Målet for Benja Stig Fagerland (41) er å bli en skikkeligrollemodell for sine tre døtre. Og oss


THE GUARDIAN
– “I was very much against them in the beginning. Nobody is really for them, but quotas accelerated the process tremendously and people now accept they were a good thing. The hope is that eventually they can be removed and that the system can go on by itself”, Benja Stig Fagerland
Read more…

530642_10151326162075805_1987319729_n


THE DANISH BROADCASTING CORPORATION
– The optimization of women’s talents will boost business performance!
Taking action to achieve this will require sustained courage and commitment from today’s corporate leaders. This is an opportunity not to be missed, said Benja Stig-Fagerland
listen to the broadcast (in danish).


THE SUNDAY TIMES MAGAZINE
– Quotas for women on the board: do they work? …or talent” debate has already been consigned to history. Women just picked up the baton and ran with it. Benja Stig Fagerland is a figure straight out of Norse mythology. Over 6ft tall, she is a beautiful blonde who projects strength…..
Read more


DER SPIEGEL 
– Im Frauenwunderland In der Politik sind Norwegerinnen schon lange ein Machtfaktor, nun soll die Wirtschaft folgen. Das Gesetz befiehlt jetzt: Schickt Frauen in die Aufsichtsräte – sonst wird die Firma aufgelöst. Ein feministisches Schelmenstück? Ein Vorbild für die globalisierte Welt? Von Barbara Supp
Read more on issuu.com


THE GUARDIAN
– The NHO, the Norwegian equivalent of the Confederation of British Industry, decided to step up the pace of voluntary change. It headhunted 32- year-old Benja Stig Fagerland and gave her a two-year deadline to achieve a minor miracle. But if it was Gabrielsen who set the terms of the debate in a way that made it less threatening to men, it was a woman who worked out how to make the quota achievable. In 2003, the NHO, the Norwegian equivalent of the Confederation of British Industry, decided to step up the pace of voluntary change. It headhunted 32-year-old Benja Stig Fagerland and gave her a two-year deadline to achieve a minor miracle.
Read more

135237_10151256056620805_1656840438_o

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
– “Power is not something that is given, it is something that you have to take,” said Benja Stig-Fagerland, a Danish economist who in 2003 helped lead an effort by the Confederation of Norwegian Enterprise, the country’s main business lobby, to find female leaders.
Read more…


BT 

– Familiens indkøbschef er kvinden!
Read more…


MAGASINET ARBEJDSMILJØ.
Videncenter for Arbejdsmiljø
– Danmark er et ligestillings-uland
Alt for mange ambitiøse og dygtige kvinder melder pas, når det gælder en topkarriere i erhvervslivet. Arbejdsmiljøet på direktionsgangen skræmmer kvinderne væk. Det mener norske Benja Stig Fagerland, der er ekspert i sammenhængen mellem kvinder, marked og økonomi.
Læs mere…

560438_10151111329236821_1320671914_n


POLITYKA
: The biggest selling intellectual newsmagazine in Poland
–  …To właśnie NHO zainicjowała program Female Future i postawiła na jego czele Fagerland, która wyszkoliła kilkaset kobiet, a sama zdobyła sławę w międzynarodow ych kręgach gospodarczych. Benja Fagerland mówi, że właściwie mogłaby nie pracować, tylko jeździć po świecie z wykładami propagującymi norweskie osiągnięcia, inkasując pięcio-, a nawet sześciocyfrowe kwoty za każdą prelekcję.
Read more… Read more 2…


DR P1
: Pippi rødstrømpe!
– Økonomen Benja Stig Fagerland revolutionerede nærmest det norske erhvervsliv, da hun i løbet af 3 år fik andelen af kvinder i bestyrelserne til at gå fra godt 6 til 20 procent. Det skete med projektet “Female Future”, som hun lavede for NHO, der er den norske pendant til Dansk Industri.
Read more…


ALT FOR DAMERNE
: Læg fødderne på hovedpuden, piger!
– Læg mærke til denne kvinde!
Hun hedder Benja Stig Fagerland og er 35 år. Hun har ledet Female Future – et norsk ligestillingsprojekt, hvis mål var at få flere kvinder til at tage magten i det norske erhvervsliv, og det lykkedes så godt, at de nu har hørt om det nede i Bruxelles!
Read more…

20121122_4022edm
BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN

Principperne i NHOs Female Future-program, der er udviklet
af Benja Stig Fagerland, er imidlertid så gode, at de efter min vurdering burde kunne stå alene…

»Principperne i NHOs Female Future-program, der er udviklet af Benja Stig Fagerland, er imidlertid så gode, at de efter min vurdering burde kunne stå alene. Eksperter, jeg har mødt i mangfoldigheds- og ligestillingsspørgsmål, bøjer sig i støvet for det koncept – især fordi det skærer igennem og fokuserer på kompetencer frem for på ligestilling. Gry Tina Tinde, særlig rådgiver for FNs Flygtningehøjkommissær
Read more…


BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN
: Pippi for fanden!
– Det var titlen på den kronik, der bragte danske Benja Stig Fagerland i spil som ny ligestillingsansvarlig
i NHO, hvor hun stod bag projektet Female Future, der handlede om mobiliseringen af talent (2002-2005), og som blev en bragende succes. I dag er hun markedsdirektør i Kunnskapforlaget og en efterspurgt foredragsholder og snart mor til tre. Hun taler om moderne, engageret ledelse, innovation med benhårdt bundlinjefokus. Og så elsker hun Pippi Langstrømpe for hendes evne til at bryde grænser og stille spørgsmålstegn ved normer og regler.
Read more…


DANISH TELEVISION
: DR2: Løft hesten! 20121122_4031edm
– Løft hesten, Pippi
Pippi Langstrømpe er forbillede for erhvervskvinden Benja Stig Fagerland. Projekt “Female Future”, som hun initierte for NHO, har givet genlyd verden rundt, fordi hun har fået kvinder til tops i norsk erhvervsliv.
Read more…


DANISH TELEVISION
: Kvinder på toppen
– …hvad der skal til for at ændre på den skæve magtfordeling. Deltagerne i debatten er Benja Stig Fagerland fra den norske arbejdsgiverforening NHO, Mia Søiberg, direktør for et toårigt forskningsprojekt om køn og ledelse, og koncerndirektør Peter Engberg, Nykredit.
Read more


BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN: Norge bruger ligestilling som forretningsudvikling

– Presset af regeringens trussel om tvungen kønskvotering i ledelser og bestyrelser har Dansk Industris pendant i Norge, NHO fået medlemsvirksomhederne i gang med at finde kvinder med talent for ledelse. Nu står norske virksomheder i kø for at være med. I Danmark sker der ingenting, selvom fremtidsscenarier indikerer, at danske virksomheder kunne få 20 mia. kr. mere ind på bundlinjen, hvis der sad flere kvinder i ledelsen.
Read more on issuu.com


DET KONGELIGE BIBILIOTEK
Benja togehter with some of the world’s leading women’s thinkers, artists and politicians in Copenhagen.
Read more…


Kønnenes ligestilling er et spørgsmål om ”big business”!

Hvis logikken og rationaliteten fik lov til at sejre ville spørgsmålet om ligestilling miste sin relevans, det mener den norske direktør Benja Stig Fagerland, som deltager i den internationale kvindekonference på Det Kongelige Bibliotek den 8. marts. Read more…


LE FIGARO

– Certains disent que même dans ce pays qui fait beaucoup pour ses citoyennes, les femmes ne se battent pas toujours pour obtenir des postes de direction. “Le pouvoir ne se donne pas, il se prend”, soutient Benja Stig-Fagerland. En 2003, cette économiste danoise a participé à une initiative de la Confédération des entreprises norvégiennes, le principal lobby d’affaires du pays, pour trouver des dirigeantes. “Je ne crois pas avoir jamais entendu une femme surestimer ses capacités.”
Read more…


INTERNATIONAL LABOUR ORGANIZATION
: Female Future
B_14_TOR_14_Z1_Ed1_V1Read more


FRA PAPIRAVISEN
 – Tusenvis av velutdannede, ambisiøse kvinner bukker hvert år under for «flinkesyken». «Flinkeskolen» har begravet flere kvinnelige karrièrer enn noen annen skole, hevder en av Nordens fremste eksperter på kvinner og ledelse.
Read more


“Futuro Femenino”
: las organizaciones de empleadores abordan la …
– Los prejuicios constituyen un lujo que no podemos darnos”, nos dice Benja Stig Fagerland, Directora para la Igualdad de Género en la NHO
Read more


KVINNA
: Les um luttakararnar á ráðstevnuni her
– Jú, man spyr, hvussu Benja Stig Fagerland gjørdi á privata norska … Á ráðstevnuni fer Benja Stig Fagerland at greiða frá Female Future
Read more


Fólkaflokskvinnur kring landið luttóku á altjóðakvinnudegnum 8
– Benja Stig Fagerland var onnur danska kvinnan, ið helt fyrilestur um hennara arbeiði við “Female Future”.
Read more


Viðsjón & miðsjón – samvit.fo
– Benja Stig Fagerland. Bakgrund. SamVit hevur – sambært Vinnupolitikkinum og sambært uppritinum, sum varð gjørt í sambandi við samanleggingina av…
Read more


HK: Kvinder kan redde os ud af krisen
– Kvinder har en meget central betydning for, hvordan vi kommer ud af den finanskrise, hele verden befinder sig i lige nu. Det fastslog Benja Stig Fagerland i dag på den konference, HK holder for at finde frem til løsninger på, hvordan Danmark kan komme styrket ud af krisen. Hun er forfatter, foredragsholder og ekspert i sammenhængen mellem kvinder og økonomi – også kaldet SHEconomy.
Read more


LEDERNE
: Fra køn til kompetence
– Her er ikke længere plads til pæne, passive piger, konstaterede Benja Stig Fagerland. – Sød betyder i virkeligheden dum, sagde hun videre og henviste til ordets oprindelige betydning. Kvinder må kaste omsorgsgenet fra sig, rette ryggen og være stolte. Lyt mere til din indre bitch, opfordrede hun.
Read more


Dagbladet
– De er modige og handlekraftige og har Pippi Langstrømpe som forbilde. De nye langstrømpene lar seg ikke stoppe av menn med makt.
Den nye generasjonen kvinner som fra nå av gjør seg gjeldende kalles langstrømpene. De kommer til å knuse «glasstakene». Det spår i alle fall Benja Stig Fagerland
Read more…


Dagbladet
– Sprengte rom for kvinner
Benja Stig Fagerlands danske dynamitt har sprengt vei til styrerommene for norske kvinner, gjennom prosjektet Female Future.
Read more…


E24
– När Norge lagstiftade för att få in kvinnor i bolagsledningarna, hittade man de kompetenta kvinnorna genom Female Future-projektet. Bakom denna matchmaking mellan kvinnorna och kapitalet står ekonomen Benja Stig Fagerland, som nu talar sig varm för nästa ekonomiska revolution.
Read more…


Folketinget
(Danish Parliament)
– Du er også en del af løsningen. Benja Stig Fagerland. Forfatter, skribent og foredragsholder samt international ekspert i Womenomics.
Read more


DAGBLADET
: “Nå kommer langstrøpene!”
– De er modige og handlekraftige og har Pippi Langstrømpe som forbilde. De nye langstrømpene lar seg ikke stoppe av menn med makt.
Read more


DAGBLADET
: Det vake kjønn
– Likestillingsansvarlig Benja Stig Fagerland i NHO håper vi i framtida kan slippe å diskutere kjønn. At vi kan få et samfunn der mennesker har muligheter og kan bli vinnere uavhengig av kjønn. For næringslivet er det vesentlig at alle medarbeidere får mobilisert mest mulig av sitt talent og sine ressurser, uavhengig av kjønn, sier Fagerland. Hun påpeker at det likevel er viktig å fremme kvinner til ledelse og styrer der de er underrepresentert. Da får vi en større balanse i innflytelsesrike posisjoner, noe som er i samsvar med de erfaringer og den kompetanse både dagens og morgendagens kvinner og menn besitter.
Read more


Nytt perspektiv på kompetanse
Read more on issuu.com


Well done norway!
– The words of Benja Stig Fagerland, who ran the Female Future project , put a little spring in my step this morning put a little spring in my step this morning.

Fagerland says she plays a game with her daughters based on the Swedish fictional character Pippi Longstocking, a girl who believes in herself and is utterly unconventional. “We break all the rules. Everything is turned upside down. We wear pyjamas in the garden and eat sweets before dinner. They love it.

“I want them to constantly question why things should be as they are. In business, you can always find ways of playing the game differently and better. But first, you have to know your own level of competency and your price – and never sell yourself cheap. For your own sake, and for the sake of all those women who come after.”

Brilliant advice. Takk.
Read more


It headhunted 32-year-old Benja Stig Fagerland and gave her a two-year deadline to achieve a minor miracle.
Read more


AFTENPOSTEN
: Norsk kvinnejakt vekker global oppsikt
– Vi ser det som vår hovedoppgave å sikre nødvendig tilrettelegging slik at våre bedrifter skal kunne gå fra mål til resultater, sier Benja Stig Fagerland.
Read more


BUDSTIKKA
: Fra ord til handling
– Selskapene må gå fra ord til handling – og fra mål til resultater, sier Benja Stig Fagerland.
Read more


BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN
: Kvinder vil have kvoter
– ”Uanset om man er for eller imod kønskvotering, genererer det handling og debat.”
Read more

Angriper snille, flinke piker – Si farvel til å være flink pike og velkommen til nye karrière-muligheter, sier forfatteren av en ny bok basert på NHOs suksessprosjekt “Female Future”.

Read more


MAGASINET LEDERNE, RUNDT OM LØGNEN

– Hvad mener erhvervslederen, biskoppen og filosoffen om løgn? Magasinet har spurgt en palet af fagfolk, chefer og tænkere: Er løgn nødvendig i ledelse – hvorfor/hvorfor ikke? Her er deres svar. -Al løgn er dybest set en nødløgn. Men graden af nød varierer. En ledelse, som mener, at en hvid løgn er ok, bliver hurtigt farveblind. Ledelsen i en virksomhed må derfor opmuntre næste generation til at gå uden om løgnen – og samtidig huske på, at den største løgn af alle fortsat er sandheden, som bliver fortiet.”,
Read more


BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN
Ledelsesekspert: oppslå alle bestyrelsesposter offentligt
Read more


BENJA PÅ DR2; MIG OG MIT NETVÆRK – PIPPI VISER VEJ

– En temaaften om kvinder, ledelse og netværk. Danske kvinder netværker som aldrig før. De gør som mændene altid har gjort, men de gør det på deres egen måde. Et af forbillederne er Pippi Langstrømpe. Danske kvinder netværker som aldrig før. De hjælper hinanden frem, som mændene altid har gjort det. Men de gør det på deres egen måde.
Read more


PIPPI FOR FANDEN!

– Det var titlen på den kronik, der bragte danske Benja Stig Fagerland i spil som ny ligestillingsansvarlig i NHO, hvor hun stod bag prosjektet Female Future, der handlede om mobilisering af talent, og som blev en bragende succes. I dag er hun markedsdirektør i Kunnskapsforlaget og en efterspurgt foredragsholder og snart mor til tre. hun taler om moderne, engageret ledelse, innovation med benhårdt bundlinjefokus. Og så elsker hun Pippi Langstrømpe for hendes evne til at bryde grænser og stille spøgsmål ved normer og regler, av Anna Pia Homgaard,
Read more

NETVÆRKSKARMA! FEMINA, DK
– Benja siger: Ved du, at enhverhandling føder en ny- og det hele i virkeligheden eromvendt? Hvis du gerne vil gøre indre karriere, er det en god ide at styrke dit netværk, og det gør du ikke kun ved at tænke på, hvad du kan få af andre, men ved at tænke, hvad du kan give til andre. Det er det, der er det omvendte. Jeg tror på karmaloven om årsag og virkning om, at når du gør noget, har det en virkning. Og den virkning kommer tilbage til dig selv, måske. Dalai Lama siger, at samtlige vore handlinger har en universel dimension. Hvis du gør noget godt, vil du selv blive ramt af noget tilsvarende. Ordet karma betyder, at gerning føder. Enhver handling føderen ny og handlinger sætter spor. Dvs det, du giver til dit netværk, og til verden, er det, der vender tilbage til dig. Det, du sender ud, er det, der kommer til at vise sig i dit liv. Det har jeg set ske så mange gange i mit eget liv – og i andres.
Read more


Benja nomineret til Årets kvindepris 2006 i Danmark!

Read more


Jeg er en Pippi!

– Hun lærer sin døtre at spise med fødderne oppe på bordet ligesom Pippi Langstrømpe. Og med den stærke, rødhårede pige som forbillede arbejder dansk-norske Benja Stig Fagerland for, at flere kvinder kan kravle mod toppen i erhvervslivet
Read more


Fra køn til kompetence

– Skal fremtiden omfavnes af fremtrædende kvinder på betydningsfulde poster i erhvervslivet, må Flinkeskolen brændes ned og tingene vendes på hovedet.
Read more


Pippi for fanden!

– Benja som nå bor på Nesøya sammen med sin norske mann og tre barn, og som er mest kjent for å være strategen bak den prisbelønte NHO satsingen Female Future, leker Pippi-leken hjemme sammen med sine tre piker. Den går ut på å gjøre ting man egentlig ikke bør eller burde. Spise dessert før hovedrett, sitte med føttene på bordet, rope høyt inne og hviske ute. – Barna synes det er sinnsykt morsomt, sier Benja til magasinet Alt for Damene, – og jeg lærer dem å sette spørsmålstegn ved etablerte rammer for hvordan piker skal oppføre seg. Så de selv setter rammene for sine liv. Min største angst er at de kommer og sier; Mor, det kan man ikke. For man kan absolutt alt.
Read more


Tidligere leder av NHOs kvinneprosjekt: Benja Stig Fagerland, mener at debatten om kvinner i styreverv sporer helt av.

Read more


Vellykket kvindeseminar:

– Danske Benja Stig Fagerland var blant foredragsholderne. Hun engasjerte forsamlingen med fokus på ”flinke jenter-syndromet”, og ønsket Farvel til flinkeskolen.
Read more


Jeg er en pippi
– Hun lærer sin døtre at spise med fødderne oppe på bordet ligesom Pippi Langstrømpe. Og med den stærke, rødhårede pige som forbillede arbejder dansk-norske Benja Stig Fagerland for, at flere kvinder kan kravle mod toppen i erhvervslivet.
Read more


Tendências Mundias

– Mas alguns dizem que nem mesmo na Noruega as mulheres estão brigando por cargos de liderança. “Poder não é algo dado, é algo que você precisa tomar”, disse Benja Stig-Fagerland, economista dinamarquesa que em 2003 participou de uma iniciativa para encontrar lideranças femininas na Noruega.
Read more…
Poder não é algo dado, é algo que você precisa tomar”, disse Benja Stig-
Geledes Institute

Fagerland, economista dinamarquesa que em 2003 participou de uma iniciativa para …
Read more…


RADIO:

BBC WORLD
Quota is the new black!
Listen Here


RADIO DR

Kvinder er vejen til vækst
Denne uge mødtes 9 statsministre fra Norden, Baltikum og Storbritannien til Northern Future Forum for at diskutere hvordan man skaber vækst i Europa. På dagsordnen var blandt andet kvindernes betydning for væksten. For hvis vi får flere kvinder til at starte deres egen virksomhed og flere kvinder på ledende poster så sætter det gang i økonomien. Derfor har vi simpelthen ikke råd til at lade være med at udnytte hverken ældre eller kvinders fulde potentiale på arbejdsmarkedet, lød det fra de 9 statsministre på mødet. Vi taler med Benja Stig Fagerland, direktør i Talenttuning og dirketør og stifter af House of Womenomics om hvorfor det skaber vækst at satse på kvinder.
Listen Here


Pippi Rødstrømpe

Økonomen Benja Stig Fagerland revolutionerede nærmest det norske erhvervsliv, da hun i løbet af 3 år fik andelen af kvinder i bestyrelserne til at gå fra godt 6 til 20 procent. Det skete med projektet “Female Future”, som hun lavede for NHO, der er den norske pendant til Dansk Industri.
Listen Here


Globus Radio 24/7

Povl Krogsgaard-Larsen, bestyrelsesformand for Carlsberg, Benja Stig Fagerland, direktør med speciale i strategisk ledelse og forretningsudvikling inden for womenomics
Listen Here


Benja Stig Fagerland, forretningskvinde og foredragsholder.

Listen Here


TELEVISION:

TV2, NORWAY

Benja is a regular commentator on the aftershown: “Ettermiddag” on the Norwegian TV2


ICELAND: Islandsk TV/Ríkisútvarpið RUV

Watch Here


Flere unge kvinner blir sjefer
Fra 2002 til 2011 økte kvinneandelen blant norske ledere fra 21,5 til 31,4 prosent. En grunn er at stadig flere unge kvinner blir ledere.


– Positiv sult

Benja Stig Fagerland, som i sin tid var en av initiativtagerne til NHOs kvinneprogram Female Future, har jobbet med feltet kvinner, mangfold og ledelse på mange arenaer det siste tiåret. Både innenfor næringsliv og politikk. Hun er enig med Tom Colbjørnsen i at yngre kvinner er sultne på posisjoner.

–  Jeg ser tydelig en helt annen form for positiv sult hos de yngste kvinnene. De er sultne på makt og posisjon, og de har skjønt at makt ikke er noe man får, men noe man tar.
Read more…


DR P2. Sommergæsten: Pippi Rødstrømpe
Økonomen Benja Stig Fagerland revolutionerede nærmest det norske erhvervsliv, da hun i løbet af 3 år fik andelen af kvinder i bestyrelserne til at gå fra godt 6 til 20 procent. Det skete med projektet
“Female Future”, som hun lavede for NHO, der er den norske pendant til Dansk Industri.

Hør udsendelsen…


-Kvinner lider av «flinke­syken»
FRA PAPIRAVISEN: – Tusenvis av velutdannede, ambisiøse kvinner bukker hvert år under for «flinkesyken». «Flinkeskolen» har begravet flere kvinnelige karrièrer enn noen annen skole, hevder en av Nordens fremste eksperter på kvinner og ledelse.
«En adferd hvor du i gitte situasjoner søkes å tekkes andre for å vinne aksept og velvillighet, ofte gjennom selvutslettende væremåte, istedenfor å artikulere og arbeide for å oppnå egne mål.»
Kilde: «Succespunktet. Hemmeligheden bag kvinders succes» 
Read more…


- Uinteressant

“Det er ikke interessant å undersøke og måle mannlige og kvinnelige styre­medlemmers kompetanse opp mot hverandre. Dét bidrar bare til å skape avstand og stereo­typier”, sier Benja Stig Fagerland, ekspert på kvinner og styre
Read more…


Fremtiden tilhører kvinderne
2001: “Womenomics” er ikke lige et ord, man hører hver dag. Ikke herhjemme i hvert fald. I udlandet derimod har det allerede i et par år gået sin sejrsgang. Det skyldes ikke mindst eksil-danskeren Benja Stig Fagerland, som er ekspert i Womenomics – sammenhængen mellem kvinder, marked og økonomi – og som ofte interviewes til nationale og internationale medier, herunder Sunday Times Magazine, The Guardian og Der Spiegel.


Kvinder er fremtidens økonomiske vækstmotor
Det er Benja Stig Fagerland, der er en af frontfigurerne i den norske ligestillingsdebat i erhvervslivet. I Norge er det ved lov vedtaget, at 40 pct. af bestyrelserne skal bestå af kvinder. Hun kalder den danske ligestillingsdebat ”dybt forældet”.
Read more…


Złote spódniczki
Norwegia, jako pierwszy kraj na świecie, przyjęła ustawę gwarantującą kobietom 40 proc. miejsc w radach nadzorczych spółek publicznych
Przywódczynią rewolucji postępującej w gospodarce, nazwanej womenomics, jest 39-letnia Dunka Benja Stig Fagerland, mieszkująca w Oslo matka trójki dzieci. Fagerland, jako międzynarodowa guru ekonomii, twierdzi, że im więcej kobiet w gospodarce, tym większa szansa na wyjście z kryzysu. Kierowany przez nią projekt Female Future, który ma zwiększyć odsetek kobiet w decyzyjnych organach gospodarczych, będzie lansowany w ONZ.
Read more…

RADIO Globus 2: Benja Stig Fagerland, direktør med speciale i strategisk ledelse og forretningsudvikling inden for womenomics
Hør udsendelsen…

Press (in danish):
“Kvinder kan redde os ud af krisen:
Kvinder har en meget central betydning for, hvordan vi kommer ud af den finanskrise, hele verden befinder sig i lige nu. Det fastslog Benja Stig Fagerland i dag på den konference, HK holder for at finde frem til løsninger på, hvordan Danmark kan komme styrket ud af krisen. Hun er foredagsholder, forfatter og ekspert i sammenhæng mellem kvinder og økonomi .

– Vi må afvikle de forældede holdninger, der ser på det at vi ikke har mange kvinder i ledelser og bestyrelser som et kvindeproblem eller kun et ligestillingsproblem. Det er et forretningsmæssigt problem. Vi har ikke længere råd til at overse kvindelige talenter og kompetencer, sagde hun.”
Read more…

Danskerne har løsningerne på finanskrisen. Read more…


Bokomtale i den løse luften (in norwegian)
 Av Redaktør, Hilde Kristoffersen, Fagbokforlaget.
Tilsvar på Eva Grindes bokomtale av SHEconomy:

“Bokomtale i løse luften

Eva Grinde hadde lørdag 7. mars en omtale av boken SHEconomy. Det jeg imidlertid lurer på, er hvor det ble av bokomtalen?

Grinde bruker en oppsiktsvekkende stor del av omtalen på den ene av de to forfatterne. Rundt halvparten av bokomtalen dreier seg om bøker som ikke er utgitt, og om at forfatter Stig Fagerland en gang har sitert feil. Som fagbokredaktør kan jeg ikke annet enn å trekke på smilebåndet.

Hvis pressen skulle viet like mye plass som Grinde gjør her, til bøker som ikke er utgitt, og (fagbok)forfatteres omgang med sitater, referanser og litteraturlister, så hadde den fått det travelt. Svært travelt. Noe av det et forlag skal bistå med, er nettopp hjelp til å avdekke slike mangler og feil. Den eneste forskjellen på det som skjedde med Stig Fagerland og det som stadig vekk skjer andre fagbokforfattere, er at i Stig Fagerlands tilfelle fanget pressen opp feilene før forlaget. Det hører også med til historien at hun for lengst har beklaget, noe de aller fleste forfattere slipper å gjøre, fordi forlaget har fått gjøre jobben sin før teksten kommer pressen for øyet. Sitatfeilene som Grinde bruker så mye spalteplass på, fremkommer videre i omtalen av en dansk bok som ikke er utgitt. For øvrig opplever alle forlag at bøker som er planlagt, likevel ikke utkommer. Det betyr som regel bare at forfatterne ikke fullførte. Noe mer mystisk enn det er det ikke, selv om Grinde gjør sitt beste for å skape et inntrykk av det.

Jeg kjenner Eva Grinde som en dyktig skribent – og dersom hun hadde satt seg ordentlig inn i boken og den forskningen og de saksopplysningene bokens mange referansepersoner bidrar med, kunne denne bokomtalen blitt så mye mer balansert enn den er blitt. I stedet bruker Grinde andre halvdel av bokomtalen på en usammenhengende latterliggjøring av enkelte løsrevne sitater, som gir et høyst ufullstendig bilde av bokens innhold, og hvordan det er formidlet. Hun formidler bl.a. en direkte usannhet om hvordan SHEconomy som megatrend refereres til i boken. Det sammen med at den ene forfatterens navn er stavet feil to steder, mer enn tyder på at her har det gått fort i svingene for Grinde. Det er kanskje derfor hun opplever boken som: “… litt usammenhengende og forvirrende …”? Vi har nemlig fått svært mange tilbakemeldinger på det motsatte og forstår derfor ikke helt hvorfor Grinde som er en erfaren leser, er forvirret.

Nærmest morsomt blir det for øvrig når en journalist i Dagens Næringsliv skriver at vi skal være skeptiske til forfattere som har en business-agenda. Hvilke forfattere har ikke det i tillegg til faglige og andre motiver? Grindes ensidige og utelukkende negative søkelys på Stig Fagerland i det som skal være en bokomtale, bare bekrefter at vi trenger en bok som SHEconomy. Den tydeliggjør i tillegg to av hindrene som blir presentert i boken, nemlig at kvinner ofte blir truffet på person, og ikke på sak, og at kvinner blir hengt ut hardere og lengre i mediene dersom de begår feil.

Dyktige kritikere er viktig, og det er Grindes soleklare rett å kritisere boken og dens innhold, men da må hun anmelde innholdet – og ikke forfatterne. ”

Read more…